Una dintre cele mai sigure, uşoare
şi eficiente terapii

Fototerapia (terapia cu lumină) are numeroase aplicații în dermatologie și este aplicabilă unei categorii extinse de pacienți.

Tratamentul cu Lampa fototerapie UVB Band este una dintre cele mai sigure, uşoare şi eficiente terapii pentru o gamă largă de afecţiuni cutanate: psoriazis, vitiligo, alopecie, efluvium telogen, acnee, eczemă, parapsoriazis, micozis fungoides, lichen plan, dermatită atopică, pitiriazis rozat Gilbert.

lampa-uvb
lampa-uvb

Procedura este disponibilă pentru o categorie largă de pacienţi, incluzând femeile însărcinate, mamele care alăptează și copiii. Consultaţia prealabilă va stabili diagnosticul, indicaţia de tratament sau dacă există leziuni cutanate sau terapii concomitente ce contraindică expunerea.

Cu această ocazie se aplică şi măsurile complementare, atunci când sunt necesare (terapie locală, emoliente etc.). Şedinţele se efectuează, în general, de 3 ori pe săptămână, 20 – 40 de proceduri. Procedura este comodă, fără toxicitate sistemică, cu o durată redusă. Pe tot parcursul tratamentului, ochii vor protejaţi cu ochelari speciali.

În cazul psoriazisului, boală autoimună multisistemică, pielea poate fi afectată în grade diverse, cu forme clinice variate. Răspunsul favorabil se întâlneşte la peste 75% dintre pacienţi, cu o reducere de peste 90% a leziunilor cutanate.

Tratamentul este indicat pentru psoriazisul vulgar extins și psoriazisul gutat, mai ales dacă există un istoric de îmbunătăţire a leziunilor din cauza expunerii solare. În cazul pacienţilor cu vitiligo, indicaţia de tratament cu UVBnb constituie una dintre principalele forme de terapie, mai ales în cazul pacienţilor cu leziuni extinse pe o suprafață de peste 20% a pielii.

Aparatura folosită pentru ședințele de fototerapie de la Arcadia permite
tratamentul îndelungat în condiţii de siguranţă.